Αστάθεια του καιρού την Τετάρτη κυρίως στα βόρεια

Αστάθεια του καιρού την Τετάρτη κυρίως στα βόρεια
Περιορισμένη αστάθεια Pixabay

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Αστάθεια στα ηπειρωτικά κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ και στα ανατολικά δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ

Την Τετάρτη στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει αρχικά αίθριος καιρός με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο, από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 5 με 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 28 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 34 με 35 βαθμούς , στις Κυκλάδες τους 30, στο Ανατολικό Αιγαίο και την Νότια Κρήτη τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρη αστάθεια το απόγευμα

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη παροδική αστάθεια

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 19/8/1996 είχαμε ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε περιοχές της Λάρισας. Το 2001 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα με χαλάζι στα Ιωάννινα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα