Άστατος καιρός κυρίως κεντρικά και βόρεια – Κανονικές θερμοκρασίες

Άστατος καιρός κυρίως κεντρικά και βόρεια – Κανονικές θερμοκρασίες
Λιακάδα eurokinissi

Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα οι θερμοκρασίες. Πού προβλέπονται βροχές. Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο μας Θοδωρή Κολυδά.

Θα διατηρηθεί άστατος ο καιρός την Τρίτη κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου όπου προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μπ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά που επηρεάζουν τη Βορειοδυτική Ευρώπη ενώ στα Βόρεια Βαλκάνια υπάρχει ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό και ψυχρές αέριες μάζες που προκαλούν τον άστατο καιρό στα κεντρικά και βόρεια της χώρας μας.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το αβαθές χαμηλό στα Βόρεια Βαλκάνια Την Τρίτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τη Στερεά και την Πελοπόννησο, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 25 με 28 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα βόρεια Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές ,ενώ προς το βράδυ προβλέπεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 4 Ιουνίου 1907 ημέρα Δευτέρα εκδηλώθηκαν ισχυρότατες καταιγίδες στην κεντρική Ελλάδα που προκάλεσαν υπερχείλιση του ποταμού Ληθαίου στα Τρίκαλα , σκοτώνοντας 400 άτομα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα