Αυξημένη συννεφιά, λίγες βροχές την Τετάρτη

Αυξημένη συννεφιά, λίγες βροχές την Τετάρτη
Συννεφιασμένος oυρανός μια μέρα του Νοέμβρη Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη.

Με αυξημένη συννεφιά θα κυλήσει ο καιρός την Τετάρτη στα ανατολικά, ενώ στη δυτική Ελλάδα  θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια. Από την Πέμπτη φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια και οι βροχές θα είναι ικανοποιητικές αλλά πρόσκαιρες που θα συνεχιστούν στα νότια την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει προοδευτική πτώση της τάξης των 6 με 8 βαθμών προς το τέλος της εβδομάδος και οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα βρίσκονται περί  τους 12 με 14 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Πολλές βροχές από την Κυριακή, περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων παρατηρούμε ότι έχει εδραιωθεί ένας ισχυρός αντικυκλώνας (βαρομετρικό υψηλό) στην κεντρική Ευρώπη που τροφοδοτεί με ψυχρές μάζες από τα βόρεια την περιοχή μας.

Ο καιρός στην Ευρώπη την Τετάρτη

Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη την Τετάρτη

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Στη χώρα μας την Τετάρτη και πάλι οι βροχές δεν θα είναι πολλές και θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μπ στα ανατολικά και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τα 7 με 8 μπ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 5 μπ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου και το πρωί προβλέπονται τοπικές ομίχλες.

Ο καιρός στα Βαλκάνια την Τετάρτη

Ο καιρός στην Ελλάδα την Τετάρτη

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5-6 στα ανατολικά 6-7 και τοπικά 7 με 8 μπ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Ο καιρός στην Αττική την Τετάρτη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικό 3 με 4 μπ. και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη

Ξέρετε ότι: Στις 14 Νοεμβρίου 1896 είχαμε 62 νεκρούς από πλημμύρες στην Αθήνα και τον Πειραιά με ανυπολόγιστες καταστροφές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα