Καιρός: Χιονοπτώσεις σε κεντρικά και βόρεια πεδινά και ύφεση την Κυριακή

Καιρός: Χιονοπτώσεις σε κεντρικά και βόρεια πεδινά και ύφεση την Κυριακή
Κύμα κακοκαιρίας eurokinissi

Θυελλώδεις βοριάδες με το κρύο να διατηρείται έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος. Αναλυτική η πρόβλεψη του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ακόμη και σε πεδινά – Πρόσκαιρη ύφεση την Κυριακή και νέο κύμα στα νότια τη Δευτέρα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές οι οποίες θα είναι κατά πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στα βορειοδυτικά από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη μέχρι το μεσημέρι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ

Καιρός Κυριακή 17/1/21

Την Κυριακή με βάση την πρόγνωση του καιρού στα βορειοδυτικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά και κυρίως στα προσήνεμα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου όπου θα χιονίζει κατά διαστήματα και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και νωρίς το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια ενώ σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα είναι ολικός.

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Καιρός Δευτέρα 18/1/21

Ο καιρός τη Δευτέρα στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και γρήγορα στο βόρειο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά θα είναι σχεδόν αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες -παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά των Κυκλάδων και την Κρήτης, στην Πελοπόννησο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στα νοτιότερα τμήματα) και της Εύβοιας, κατά τόπους πυκνές στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Τις πρωινές ώρες θα χιονίσει πρόσκαιρα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά βορειανατολικοί, 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα κεντρικά και τα βόρεια κατά τόπους ισχυρός και στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους ολικός.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα

Καιρός Τρίτη 19/1/21

Στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα σχεδόν αίθριος καιρός την Τρίτη. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες και στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια..

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη

Καιρός Τετάρτη 20/1/21

Στα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, από το απόγευμα όμως στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη

Καιρός Αθήνα

Νεφώσεις στην Αθήνα παροδικά αυξημένες με βροχές η χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά. Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά τη Δευτέρα Η μέγιστη θερμοκρασία μεταξύ 4 και 5 βαθμών κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Αθήνα

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 2 με 4 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Θεσσαλονίκη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα