Διήμερο αστάθειας στα βόρεια

Διήμερο αστάθειας στα βόρεια
Μπουρίνι στον Πλατανιά του Πηλίου Eurokinissi

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού έως το βράδυ της Κυριακής στα βόρεια. Σχεδόν αίθριος καιρός στις υπόλοιπες περιοχές. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Παροδική αστάθεια Σάββατο και Κυριακή στη Βόρεια Ελλάδα με τοπικά έντονα φαινόμενα –Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από Τετάρτη

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικές τιμές για την εποχή

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στα βόρεια μετά το μεσημέρι με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική και την ανατολική) από αργά το απόγευμα, και στη Θράκη το βράδυ. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με τοπικούς όμβρους τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16-08-2020

 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και από τις απογευματινές μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17-08-2020

 

Στα κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μικρής διάρκειας καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΤΡΙΤΗ 18-08-2020

 

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19-08-2020

 

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σχεδόν αίθριος καιρός στην Αθήνα

 

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα περί τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Παροδική αστάθεια στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου

 

Στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες την Κυριακή Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version