Βαρύ το “τίμημα” στην Ανάσταση: Ακρωτηριάστηκαν δύο παιδιά σε Αγκίστρι και Σύμη

Βαρύ το “τίμημα” στην Ανάσταση: Ακρωτηριάστηκαν δύο παιδιά  σε Αγκίστρι και Σύμη
Βεγγαλικό (Φωτογραφία Αρχείου) Eurokinissi

Δύο ανήλικα αγόρια σε Αγκίστρι και Σύμη υπέστησαν ακρωτηριασμούς δακτύλων από βεγγαλικά κατά τη διάρκεια της Ανάστασης.

Δύο παιδιά από Αγκίστρι και Σύμη υπέστησαν ακρωτηριασμούς δακτύλων και εγκαύματα από κροτίδες που έπεσαν μετά το «Χριστός Ανέστη», την Ανάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, ένα 14χρονο αγόρι από το Αγκίστρι υπέστη εγκαύματα και ακρωτηριασμό δακτύλων στο αριστερό χέρι από κροτίδα.

Το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο και πλέον νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μετά από αεροδιακομιδή και ένα 13χρονο αγόρι από τη Σύμη που υπέστη μερικό ακρωτηριασμό δαχτύλων στο δεξί χέρι και τραύμα στο πρόσωπο από κροτίδα.

Το παιδί αναμένεται να χειρουργηθεί.

Ρόδος: Στο νοσοκομείο 7χρονη με εγκαύματα από βεγγαλικό

Την ίδια στιγμή, σοκαριστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν την Ανάσταση στο χωριό Μαλώνα της Ρόδου, όταν άγνωστοι πέταξαν βεγγαλικά με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά και ένα 7χρονο κοριτσάκι να οδηγηθεί με εγκαύματα στο νοσοκομείο του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του rodiaki.gr, το 7χρονο παιδί βρίσκονταν στο προαύλιο της εκκλησίας της περιοχής, όταν άγνωστοι άρχισαν να πετούν βεγγαλικά. Όπως φαίνεται και στα πλάνα που έχουν δημοσιευθεί στο Διαδίκτυο, από τις ρίψεις βεγγαλικών εκδηλώθηκαν φλόγες που πέρασαν κυριολεκτικά πάνω από συγκεντρωμένα άτομα κοντά στην εκκλησία της περιοχής.

Από τις φλόγες δεν γλίτωσε ούτε το κοριτσάκι, το οποίο μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό κατήγγειλε με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της κοινότητας Μαλώνας, κος Νεκτάριος Μουστακέλλης αναφέροντας τα εξής:

“Σήμερα ένα παιδί 7 χρονών δεν θα πάρει την λαμπάδα του να πάει στη Ανάσταση…Σήμερα αυτό το παιδί δεν θα τσουγκρίσει το κόκκινο αυγό που με χαρά περίμενε να κάνει…Σήμερα αυτό το παιδί υποφέρει στο νοσοκομείο με εγκαύματα…Σήμερα και για αρκετά χρόνια ακόμα οι γονείς αυτού του παιδιού θα ανησυχούν μην τυχόν και μείνουν σημάδια στο προσωπάκι του…Γιατί ΕΣΥ εχθές δεν σκέφτηκες την πράξη σου ή την σκέφτηκες και είπες “σιγά τί θα γίνει;” κι’ όμως έγινε. Ας σκεφτούμε σήμερα ότι το κακό μπορεί να γίνει. Ναι, στο έθιμο. Αλλά με ασφάλεια για τους γύρω μας και την δικιά μας. Καλή Ανάσταση!!Οι σκέψεις όλων μας θα είναι στο κοριτσάκι και στη οικογένειά του.”

Στη συνέχεια, κάποιοι έβαλαν στο στόχαστρο και το πνευματικό πολιτιστικό κέντρο Μαλώνας. Συγκεκριμένα, πέταξαν βεγγαλικά μπροστά από την πύλη του κτιρίου, τα οποία εξερράγησαν και προκάλεσαν εκκωφαντικό θόρυβο.

Από την ισχυρή έκρηξη εκδηλώθηκαν φλόγες που τύλιξαν το μπροστινό τμήμα του πνευματικού κέντρου, ενώ έσπασαν τα τζάμια της πόρτας και των παραθύρων. Άγνωστο παραμένει αν υπήρξαν τραυματισμοί.

Τέσσερις τραυματίες από βεγγαλικά και στο Λεωνίδιο

Αντίστοιχο περιστατικό και στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, όπου τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά, λίγο μετά την Ανάσταση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το περιστατικό συνέβη στην ενορία του Αγίου Βασίλειου Λεωνιδίου.

Οι τέσσερις νεαροί άνδρες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου για τις πρώτες βοήθειες.

Οι δυο από αυτούς διακομίστηκαν στην Τρίπολη, αφού φέρουν εγκαύματα στα χέρια και το στήθος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα