Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Βροχές (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Τρίτη (20/10) μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης (22/10). Ποιες περιοχές αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο.

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Τρίτη (20/10), σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Δευτέρας (19/10).

Συγκεκριμένα, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα προβλέπεται από αύριο Τρίτη (20-10-2020) μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης (22-10-2020) με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Από νωρίς το πρωί της Τρίτης (20-10-2020) η Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.

2. Από τη νύχτα της Τρίτης (20-10-2020) η Εύβοια και από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (21-10-2020) οι δυτικές Κυκλάδες.

3. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη (22-10-2020) το πρωί στις βορειότερες περιοχές και από το απόγευμα στην Κρήτη.
 

Η ανάλυση από τον Θοδωρή Κολυδά

Το αίτιο που θα προκαλέσει την μεταβολή του καιρού είναι από τη μια μεριά το βόρειο ρεύμα, αλλά κυρίως οι ασταθείς αέριες μάζες ενός ανώτερου χαμηλού το οποίο ενισχύεται και κινείται νοτιοαντολικά μέσα στο Αιγαίο.

 

Πρίν σας δώσουμε τα ύψη υετού σας καταθέτουμε ως ενημερωτικό στοιχείο τους χάρτες επικινδυνότητας οι οποίοι φτάνουν μέχρι την πορτοκαλί ένδειξη για την Κρήτη και τις Δυτικές Κυκλάδες την Τετάρτη. Οι χάρτες παρουσιάζουν σε χρωματικό δείκτη τα όρια του 24ωρου υετού για το χρονικό διάστημα που προηγείται της ώρας ισχύος του κάθε χάρτη.

 

 

Ακολουθούν τα ύψη βροχόπτωσης σε όλη τη χώρα και αφορούν τον 24ωρο υετό που προηγείται της ώρας έκδοσης του κάθε χάρτη.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα