Έντονα φαινόμενα Δευτέρα και Τρίτη – Βροχές και χαλαζοπτώσεις

Έντονα φαινόμενα Δευτέρα και Τρίτη – Βροχές και χαλαζοπτώσεις
Βροχόπτωση στο Μαρούσι Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα αλλά και για τις επόμενες μέρες.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή με βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες και πιθανόν θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Η ΕΜΥ από το μεσημέρι της Κυριακής έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού (ΕΔΕΚ). Πολλές βροχές θα έχουμε τη Δευτέρα και Τρίτη με πιθανόν έντονα φαινόμενα στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, βαθμιαία τις Κυκλάδες και την Κρήτη, νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που μετά το μεσημέρι θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, και από το απόγευμα στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΤΡΙΤΗ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες,τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα που βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και το βράδυ στα δυτικά και βόρεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΛΕΠΤΟ VIDEO ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα