Έρχονται κρύο και χιόνια Τρίτη και Τετάρτη - Θα χιονίσει και στην Αττική

ΒΟΛΟΣ 11012017-ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ.(Eurokinissi-ΜΠΟΥΡΛΗΣ ΝΤΙΝΟΣ)
ΒΟΛΟΣ 11012017-ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ.(Eurokinissi-ΜΠΟΥΡΛΗΣ ΝΤΙΝΟΣ) EUROKINISSI

Για εισβολή ψύχους με τσουχτερό κρύο και χιόνια, ακόμη και στην Αττική, το ερχόμενο διήμερο, προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος

Η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα το Γιάννη Καλλιάνο, θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Δευτέρας, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που τη συνοδεύουν να κορυφώνονται την Τρίτη και την Τετάρτη.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τη Βόρεια Ελλάδα για να επεκταθεί σύντομα και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Η επιδείνωση του καιρού, που θα συνοδευθεί από ισχυρούς βοριάδες, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κατά τόπους χιονοπτώσεις θα είναι ωστόσο πρόσκαιρη και δεν θα διαρκέσε πάνω από το ερχόμενο 48ωρο.

Ολόκληρη η πρόβλεψη Καλλιάνου στο Facebook:

Έρχεται κρύο Τρίτη και Τετάρτη - Πολύ τοπικές οι χιονοπτώσεις

Από το απόγευμα της σημερινής ημέρας (Δευτέρας), θα γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και εν συνεχεία και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Το αίτιο θα είναι οι ψυχρές αέριες μάζες που θα έρθουν από τις Βαλκανικές χώρες, θα εγκατασταθούν στη χώρα μας για 2 ημέρες και στη συνέχεια θα μας αποχαιρετήσουν.

Στροφή των ανέμων σε βοριάδες

Αρχικά, οι νοτιάδες των προηγούμενων ημερών, θα δώσουν τη θέση τους σε ισχυρούς κατά περιόδους βοριάδες που θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα από τη σκόνη αλλά και που θα είναι το βασικό αίτιο για τη πτώση της θερμοκρασίας που θα ακολουθήσει. Φαίνεται δε, ότι ειδικά την Τρίτη, η ένταση των βορειοδυτικών ανέμων στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 μποφόρ αλλά σε τοπικό επίπεδο ακόμη και τα 8. Για παράδειγμα, μια θαλάσσια περιοχή που θέτει υποψηφιότητα για πολύ ισχυρούς βοριάδες την Τρίτη, είναι η περιοχή από τον Θερμαϊκό μέχρι και τις Σποράδες.

Βροχές κυρίως στις νησιωτικές περιοχές

Κατά τη διάρκεια της διήμερης ψυχρής εισβολής (Τρίτη - Τετάρτη), θα εκδηλωθούν αρκετές βροχοπτώσεις, όχι ιδιαίτερα ισχυρές, κυρίως στα νησιωτικά τμήματα, τόσο του Ιονίου, όσο και του Αιγαίου. Ωστόσο, σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της δυτικής Μακεδονίας, της ΒΔ Αττικής και της ΒΑ Πελοποννήσου, θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχοπτώσεις οι οποίες πάνω από κάποια συγκεκριμένα υψόμετρα θα μετατρέπονται σε χιονοπτώσεις.

Έρχονται κρύο και χιόνια Τρίτη και Τετάρτη - Θα χιονίσει και στην Αττική
FACEBOOK

Αρνητικές τιμές στον υδράργυρο - Παγετός

Ειδικά το πρωινό της Τετάρτης, οι ελάχιστες τιμές στις θερμοκρασίες των ορεινών τμημάτων της ηπειρωτικής Ελλάδας θα κατρακυλήσουν σε αρνητικές τιμές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί παγετός στα τμήματα αυτά. Στις περισσότερες κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές θα επικρατήσει ξαστεριά με αποτέλεσμα οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ώστε να κατέβει ο υδράργυρος στις τιμές που φαίνονται στον χάρτη.

Έρχονται κρύο και χιόνια Τρίτη και Τετάρτη - Θα χιονίσει και στην Αττική
FACEBOOK

Περιορισμός φαινομένων στα ανατολικά και νότια την Τετάρτη

Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, ναι μεν θα επικρατήσει κρύο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας (και ειδικά το πρωί), όμως οι τοπικές βροχές θα περιοριστούν στην Αττική, την Εύβοια, τις Σποράδες αλλά και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Πάνω από τα συγκεκριμένα υψόμετρα θα εκδηλώνονται και τοπικές χιονοπτώσεις εξασθενημένες κατά βάση, με εξαίρεση τα ορεινά της Κρήτης όπου νωρίς το πρωί τα φαινόμενα των χιονοπτώσεων θα είναι λίγο πιο ισχυρά.

Έρχονται κρύο και χιόνια Τρίτη και Τετάρτη - Θα χιονίσει και στην Αττική
FACEBOOK

Μέγιστες θερμοκρασίες σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Αθήνα (Τρίτη : 13°C, Τετάρτη : 10°C, Πέμπτη : 14°C)

Θεσσαλονίκη (Τρίτη : 9°C, Τετάρτη : 9°C, Πέμπτη : 12°C)

Τοπικές χιονοπτώσεις και στην Αττική

Πολύ εξασθενημένα θα είναι κατά βάση τα φαινόμενα των χιονοπτώσεων στην Αττική και εννοείται όχι γενικευμένα. Εκτιμώ πως το μεσημέρι της Τρίτης θα εκδηλωθούν ασθενείς κατά βάση τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Βοιωτία, δηλαδή στα Βορειοδυτικά ορεινά τμήματα της Αττικής και πάνω από τα 1000 μέτρα. Επίσης, την Τετάρτη νωρίς το πρωί, θα χιονίσει τοπικά σε περιοχές των ανατολικών και βορείων τμημάτων του νομού Αττικής, έστω και πρόσκαιρα, πάνω από τα 600 μέτρα ενδεικτικά.

Στις αντίστοιχες περιοχές του νομού που έχουν χαμηλότερα υψόμετρα, εννοείται ότι θα εκδηλώνονται τοπικές βροχοπτώσεις κατά βάση ασθενείς.

Από την Πέμπτη σταδιακά θα ανέβει ο υδράργυρος

Από την Πέμπτη και έπειτα θα αρχίσει η θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο διότι οι ψυχρές αέριες μάζες θα "αποχωρήσουν" από τη χώρα μας, ενώ τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι πλέον μεγάλα για το σύνολο της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές- Η θερμοκρασία σε πτώση

Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές μέχρι την Τετάρτη

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από την κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία

Στο έλεος της κακοκαιρίας πάλι η χώρα - Σε ποιες περιοχές καταγράφονται τα μεγαλύτερα προβλήματα

Η κακοκαιρία 'βούλιαξε' τη Δυτ. Ελλάδα: Μεγάλες καταστροφές σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι

SHARE:

24Media Network