Ήπιος καιρός με τοπικές βροχές την Μ. Πέμπτη – Εξασθένηση νοτιάδων στο Ιόνιο

Ήπιος καιρός με τοπικές βροχές την Μ. Πέμπτη – Εξασθένηση νοτιάδων στο Ιόνιο
Αφρικανική σκόνη στην Αθήνα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Μ. Πέμπτη.

Θα διατηρηθεί ο καιρός νεφελώδης και την Μεγάλη Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές καθώς και η έντονη μεταφορά σκόνης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και κατά τόπους θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς ενώ περαιτέρω άνοδος προβλέπεται την Μεγάλη Παρασκευή.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης παρατηρούμε ότι διατηρείται ο αντικυκλώνας ανατολικά και στη δυτική Ευρώπη οι χαμηλές πιέσεις που συνδυάζονται και διατηρούν το νότιο ρεύμα στην επιφάνεια αλλά και στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής θα επηρεαστούν οι περισσότερες περιοχές με βροχές κυρίως όμως τα δυτικά τα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ΝΑ 6 με 7 μπ με τάση εξασθένησης και το Αιγαίο έως 5 μπ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 21 με 22 στα νησιά του Αιγαίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

 

ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προβλέπονται αραιές νεφώσεις, τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα