Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι την Τρίτη στα ανατολικά

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι την Τρίτη στα ανατολικά
Βροχερός καιρός στην Αθήνα AP

Έντονες βροχοπτώσεις αλλά και σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Έντονες βροχοπτώσεις αλλά και σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά προς τα ανατολικά
  • Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν το πρωί της Τρίτης τα 8-9 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν

Σήμερα Δευτέρα προβλέπονται αρχικά αραιές νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα δυτικά από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και είναι πιθανό να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, βαθμιαία στα πελάγη 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 και από το απόγευμα 8 μποφόρ

ΤΡΙΤΗ

Στη νοτιοανατολική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα καταιγίδες μετά το μεσημέρι με βελτίωση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα όμως από τα δυτικά τις πρωινές ώρες και μέχρι το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες νότιοι 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8, και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ, βαθμιαία όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.


ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά το πρωί έως 6 μποφόρ. Στα δυτικά και τα βόρεια από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΠΕΜΠΤΗ

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα νότια.

Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες την Τρίτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου

Παροδικά νεφελώδης ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με βροχές την Τρίτη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχές την Τρίτη . Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα