Καιρός: Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας από Μ. Τετάρτη

Καιρός: Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας από Μ. Τετάρτη
Ανοιξιάτικος καιρός Eurokinissi

Με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες θα κυλήσει ο καιρός την Μεγάλη εβδομάδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές την Μεγάλη Εβδομάδα και μεταφορά σκόνης από την Αφρική
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει προοδευτικά και από την Μεγάλη Τετάρτη και θα δφτάσει του 28 με 30 βαθμούς και τοπικά την Κυριακή του Πάσχα τους 32 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη

Σήμερα Μεγάλη Τρίτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι πιο πυκνές και υπάρχει μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο αρχικά θα είναι μεταβλητοί που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο

Καιρός Μεγάλη Τετάρτη

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, στα βόρεια ηπειρωτικά 3 με 5, στα νότια ηπειρωτικά 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη και τη νησιωτική χώρα έως 7 μποφόρ. Το απόγευμα στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Καιρός Μεγάλη Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα στα κεντρικά και νότια θα είναι πυκνότερες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Καιρός Μεγάλη Παρασκευή

Αραιές νεφώσεις .Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 5 με 7 βαθμούς φτάνοντας σε πολλές περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Μεγάλο Σάββατο

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 5 με 7 βαθμούς φτάνοντας σε πολλές περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου με τάση περαιτέρω ανόδου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 20 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα