Καιρός: Αισθητή πτώση θερμοκρασίας – Βροχές και καταιγίδες νότια, χιόνια στα κεντρικά

Καιρός: Αισθητή πτώση θερμοκρασίας – Βροχές και καταιγίδες νότια, χιόνια στα κεντρικά
Κρύο - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Υποχωρεί και πάλι ο υδράργυρος, ενώ βροχές και χιόνια θα σημειωθούν σε πολλές περιοχές. Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο, από τον μετεωρολόγο μας Θοδωρή Κολυδά.

Με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα κυλήσει ο καιρός το Σάββατο κυρίως στα Κεντρικά ενώ βροχές θα έχουμε σε μεγάλο μέρος της χώρας και κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά. Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε το χαμηλό που βρίσκεται δυτικά και κινείται ανατολικότερα επηρεάζοντας τις νότιες κυρίως περιοχές.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται το βαρομετρικό χαμηλό που θα μας επηρεάσει.

Στα Βόρεια τα φαινόμενα θα είναι λίγα ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά –ημιορεινά (τοπικά 400 μέτρα στη Κεντρική Ελλάδα) και από το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια κυρίως θαλάσσια – παραθαλάσσια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξεως των 5 με 6 βαθμών στα κεντρικά και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους. Μέγιστη θερμοκρασία στα βόρεια οι 8 βαθμούς 1 με 12 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 17 βαθιούς τα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, στα παραθαλάσσια καταιγίδες και χιόνια στα βουνά από 800 μέτρα υψόμετρο.. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 5 με 6 και τοπικά 7 μπ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο σε ορεινά και ημιορεινά αλλά από το μεσημέρι προβλέπεται βελτίωση Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα: Στις 12 Ιανουαρίου του 1989 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας , ενώ το 1997 ισχυρές καταιγίδες έπληξαν το Λουτράκι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα