Καιρός: Αίθριος με περιορισμένη αστάθεια

Καιρός: Αίθριος με περιορισμένη αστάθεια
Άνοιξη Alexandros Michailidis / SOOC

Γενικά αίθριος ο καιρός με περιορισμένη αστάθεια. Θερμοκρασίες τοπικά έως και 30 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι που δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα φαινόμενα αστάθειας στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και τοπικά θα φτάσουμε τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στο Αιγαίο τα 4 με 5 μποφόρ

Η Προοπτική του καιρού

Την Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου και της Στερεάς, μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς ενώ στα νότια και το ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 12 έως 29 βαθμούς στα δυτικά από 14 εως 28 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 30 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ:

Σαν σήμερα στις 16/5/1960 εκδηλώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση η οποία προξένησε καταστροφές στη Καρδίτσα.

Το 1982 είχαμε χιονοπτώσεις στα ορεινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Το 2010 εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις στη Πίνδο άνω των 1500μ.

Το 2012 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας ανοιχτά της Μυκόνου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα