Καιρός: Αλλαγή σκηνικού την Τρίτη – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Διαβάζεται σε 3'
Βροχόπτωση
Βροχόπτωση SOOC

Μεταβολή του καιρού με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας τις επόμενες ώρες. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και πόσο θα διαρκέσει.

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη σε μεγάλο μέρος της χώρας, κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας. Μια σύντομη τυπική φθινοπωρινή αλλαγή του καιρού μετά από δυο βδομάδες ανομβρίας. Χρειάζεται σχετική προσοχή αν και ο δείκτης EFI δεν λαμβάνει πολύ υψηλές τιμές και φτάνει μέχρι κίτρινο -πορτοκαλί επίπεδο επικινδυνότητας.

Περισσότερο θα επηρεαστούν τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας όπου εκεί θα εκδηλωθούν οι περισσότερες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρατηρήσετε την εξέλιξη του καιρού για το επόμενο τριήμερο

Την Τετάρτη η διαταραχή που θα μας επηρεάσει θα κινηθεί ανατολικότερα και θα έχουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και τα νότια, που μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα και θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 24 με 25 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη και ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα