Καιρός: Ανεβαίνει αισθητά η θερμοκρασία- Θα φτάσει και τους 41 βαθμούς Κελσίου

Καιρός: Ανεβαίνει αισθητά η θερμοκρασία- Θα φτάσει και τους 41 βαθμούς Κελσίου
Παραλία στο Ναύπλιο Eurokinissi

Η αστάθεια μέχρι τη Δευτέρα θα διατηρηθεί στα ηπειρωτικά , αλλά θα είναι περιορισμένη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η αστάθεια μέχρι τη Δευτέρα θα διατηρηθεί στα ηπειρωτικά , αλλά θα είναι περιορισμένη
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά από την Τρίτη και μετά , φτάνοντας την ερχόμενη Πέμπτη και τους 38 με 41 βαθμούς στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας .
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 στα πελάγη

Σήμερα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 35 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου τους 34 με 35, στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και στα υπόλοιπα νησιά και τα παραθαλάσσια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ


Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, στα πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά από το απόγευμα , τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά προβλέπεται να φτάσει κατά τόπους τους 40 βαθμούς , όμως στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, στα πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά προβλέπεται να φτάσει κατά τόπους τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου, όμως στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή αστάθεια στα βόρεια του νομού την Τρίτη Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 37 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδική αστάθεια έως την Τετάρτη η. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 38 βαθμούς Κελσίου

Δείτε σε ένα μονόλεπτο βίντεο την πρόγνωση του 10ημέρου . H αστάθεια θα περιοριστεί και από την Τρίτη και μετά θα ανέβει η θερμοκρασία και την Πέμπτη θα φτάσουμε τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα