Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Παρασκευή και υποχωρεί ο παγετός

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Παρασκευή και υποχωρεί ο παγετός
Χιονισμένοι δρόμοι στην Αττική Eurokinissi

Βελτιωμένος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές. Υποχωρεί ο πολύ έντονος παγετός. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές προς το βράδυ στα βορειοδυτικά
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει θα κυμανθεί σε τιμές σχετικά κοντά στις κανονικές τιμές και ο παγετός δεν θα είναι τόσο εκτεταμένος
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ

Εβδομαδιαία προοπτική

Δύο νέες διαταραχές θα μας απασχολήσουν τις επόμενες μέρες . Η πρώτη το Σαββατοκύριακο και η επόμενη από την ερχόμενη Τρίτη

Την Παρασκευή στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με ασθενείς σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, που από το απόγευμα σταδιακά θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει στα βόρεια τους 09 με 11 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με ανάπτυξη νεφώσεων προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου , ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενισχυόμενοι το βράδυ έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 28/1/2006 είχαμε ισχυρό παγετό στα Γιάννενα και πάγωμα της λίμνης Παμβώτιδας, ενώ η συσσώρευση πάγου στις ακτές προκάλεσε προβλήματα. Το 2008 είχαμε χιονοπτώσεις στην νοτιοανατολική ηπειρωτική χώρα και στην Αθήνα. Το 2014 εκδηλώθηκαν πλημμύρες στην Αττική.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα