Καιρός: Αραιές νεφώσεις, σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες
Σύννεφα στον ουρανό της Αθήνας (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη, από τον μετεωρολόγο μας Θοδωρή Κολυδά.

Ζεστός καιρός με αραιές νεφώσεις θα επικρατήσει και την Τρίτη σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα φτάσει σε πολλές περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς , τιμές κατά 5 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Τη Δευτέρα στις Σέρρες σημειώθηκαν 30.1 βαθμοί , στην Λάρισα 29.2 και στη Λαμία 28.6 βαθμοί Κελσίου

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται το ισχυρό χαμηλό στη κεντρική Ευρώπη που προκαλεί άστατο καιρό . Στα νότια υπάρχουν υψηλές πιέσεις , αλλά το χαμηλό που βρίσκεται στις ακτές της Αφρικής προκαλεί αραιή συννεφιά .

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα το ομαλό πεδίο στη χώρα μας και οι υψηλές πιέσεις στα νοτιοδυτικά . Έτσι την Τρίτη στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα βόρεια κυρίως ορεινά. Η ορατότητα, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν αυξημένες ποσότητες αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 28 με 29 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 25 με 28 βαθμούς

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 21 Μαΐου 1958 είχαμε έντονες βροχοπτώσεις στην Αττική και πλημμύρισαν πολλές περιοχές. Το 2008 είχαμε ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Αφρικάνικης σκόνης στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα