Καιρός: Αστάθεια κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες

Καιρός: Αστάθεια κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες
Καιρός Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή. Παραμένουν οι βορειοδυτικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αστάθεια κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Παροδική η αστάθεια κυρίως στα κεντρικά και νότια και επικράτηση βοριάδων.

Την Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Λίγα φαινόμενα θα εκδηλωθούν το πρωί στα ανατολικά ενώ τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 3 με 4 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 28 με 31 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 29 και στο Ιόνιο τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ….

  • Σαν σήμερα στις 15/6/1956 επικράτησε καύσωνας στη κεντρική και νότια χώρα.
  • Το 1966 πολύ δυνατή καταιγίδα στη Καρδίτσα προκάλεσε το θάνατο 45χρονου γεωργού από κεραυνό και τραυματίστηκαν 46 άτομα από την ισχυρή χαλαζόπτωση στο χωριό Φανάρι, 23 εξ αυτών διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Στο χωριό Λοξάδα εκατοντάδες πουλερικά σκοτώθηκαν, μαζί και 2 άλογα από τη χαλαζόπτωση. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε και στη Κοζάνη.
  • Το 2014 είχαμε σοβαρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με χαλαζοπτώσεις. Κεραυνός προκάλεσε δασική πυρκαγιά στη Βουρβουρού της Χαλκιδικής.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα