Καιρός: Χαλάει το σκηνικό τις επόμενες ημέρες – Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα

Καιρός: Χαλάει το σκηνικό τις επόμενες ημέρες – Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα
Άστατος καιρός Eurokinissi

Υποχωρεί πpόσκαιρα σήμερα η αστάθεια εντείνεται βαθμιαία την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Διατηρείται η αστάθεια, αλλά κάπως πιο περιορισμένη. Βαθμιαία ένταση την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή με πτώση το Σαββατοκύριακο
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Σήμερα Πέμπτη αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι.


Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς και στα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-06-2023

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με τη ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το μεσημέρι στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει τους 25 με 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 17-06-2023


Σε όλη τη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Το βράδυ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί και βαθμιαία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 18-06-2023


Στα ανατολικά τμήματα της χώρας νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια το Σαββατοκύριακο. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με αστάθεια την Παρασκευή και το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα