Καιρός: Χιονιάς ήταν και πέρασε – Στους 17 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός: Χιονιάς ήταν και πέρασε – Στους 17 βαθμούς η θερμοκρασία
Συννεφιασμένος ουρανός στην ορεινή Αρκαδία eurokinissi

Παραμένει το κρύο τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά αλλά το μεσημέρι η θερμοκρασία θα ανέβει κατά 2-3 βαθμούς. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

* Δεν προβλέπονται σημαντικές βροχές στη χώρα μας μέχρι και το τέλος της εβδομάδος

* Η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά και το Σαββατοκύριακο θα φτάσουμε περί τους 16 με 17 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά

* Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ

Σύντομο ήταν το πέρασμα του χιονιά από τη χώρα μας, καθώς τις επόμενες μέρες “μαλακώνει” ο καιρός. Λίγα τοπικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν σήμερα στα ανατολικά και νότια που βαθμιαία θα σταματήσουν ενώ οι άνεμοι προοδευτικά στα πελάγη θα εξασθενήσουν.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

Στα δυτικά αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά, ενώ το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές σε όλη τη χώρα, όμως στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΣΑΒΒΑΤΟ

 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά και από το απόγευμα στην Κρήτη και πιθανώς στις Κυκλάδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες με την ίδια ένταση στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΚΥΡΙΑΚΗ

 

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία στην Αθήνα

 

Με βόρειους ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα. Η θερμοκρασία θα ανέβει το Σαββατοκύριακο.

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

 

Τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμεροι στη Θεσσαλονίκη με άνοδο της θερμοκρασίας στους 14 βαθμούς την Κυριακή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα