Καιρός: Διατηρείται η αστάθεια μέχρι τη Δευτέρα – Άνοδος της θερμοκρασίας από Τρίτη

Καιρός: Διατηρείται η αστάθεια μέχρι τη Δευτέρα – Άνοδος της θερμοκρασίας από Τρίτη
Σύννεφα Eurokinissi

Έως την ερχόμενη Δευτέρα διατήρηση της αστάθειας. Μικρή ενίσχυση βοριάδων στο Αιγαίο το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Διατηρείται η αστάθεια στα ηπειρωτικά μέχρι τη Δευτέρα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή με τάση ανόδου από την Τρίτη και μετά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από βδομάδα

Η προοπτική του καιρού

Παροδική η αστάθεια μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, με κανονικές θερμοκρασίες με βοριάδες 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Από την ερχόμενη Τρίτη σταματά η αστάθεια και αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στη Μακεδονία θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 31 με 33 βαθμούς, και στα νησιά τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-06-2022

Αρχικά στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Στην ανατολική νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και από τις μεσημβρινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 29 με 31 βαθμούς, και στα νησιά τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-06-2022

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, προβλέπεται άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου και τα ορεινά της Κρήτης θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΤΡΙΤΗ 21-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 28 και 30 βαθμών Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αστάθεια το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα