Καιρός: Διατηρείται ο καύσωνας στην κεντρική και νότια Ελλάδα

Καιρός: Διατηρείται ο καύσωνας στην κεντρική και νότια Ελλάδα

Υποχωρεί η ζέστη στα βόρεια, ενώ διατηρούνται οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και τα νότια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Στις ηπειρωτικές περιοχές θα φτάσουμε τους 37 με 38 βαθμούς το μεσημέρι, αλλά το βράδυ οι ελάχιστες θερμοκρασίες δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλές. Πέφτει αισθητά η θερμοκρασία στο τέλος της εβδομάδος

• Οι άνεμοι θα αρχίσουν να ενισχύονται στα πελάγη από την Τετάρτη και μετά

• Αραιή συννεφιά και μεταφορά σκόνης – Έρχεται αστάθεια από Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν και την Κυριακή σε περιοχές που «λίμναζε» ο αέρας και είχε άπνοια, ή σε περιοχές που είχαν θερμούς καταβατικούς ανέμους. Η υψηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ήταν οι 41 βαθμοί στα Αρφαρά Μεσσηνίας στις Μοίρες και στη Γόρτυνα Ηρακλείου με τους θερμούς καταβατικούς ανέμους από το εσωτερικό των ηπειρωτικών περιοχών. Στη Νέα Φιλαδέλφεια η θερμοκρασία έφτασε τους 40 βαθμούς, 39 βαθμούς είχε ο Άραξος , 38 η Ελευσίνα, η Ανδραβίδα και το Αγρίνιο, ενώ 37 βαθμοί σημειώθηκαν σε Άρτα, Κόνιτσα , Τρίπολη , Τατόι και Άραξο.

Ανάλογες θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και σήμερα Δευτέρα όπου και πάλι προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από νότιες διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο και το Θρακικό αργότερα έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική σχεδόν αίθριος καιρός

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τοπικά βόρειοι έως 4 μπ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις  

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί  με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 19-05-2020

Στα νοτιοανατολικά γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα κυρίως τα δυτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις και σταδυτικά νοτιοανατολικοί με ένταση 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, αλλά στα κεντρικά και νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.


ΤΕΤΑΡΤΗ 20-05-2020

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και τοπικές βροχές εκ νέου από το βράδυ στη Μακεδονία. Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στις υπόλοιπες περιοχές.Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία σταδυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 21-05-2020

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά άστατος καιρός με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα επανέλθει σε σχεδόν κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-05-2020

Στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει άστατος καιρός με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και το βόρειο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους και ζέστη θα κυλήσει το επόμενο διήμερο στην Αθήνα – Πτώση θερμοκρασίας από Τετάρτη

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα και με ασθενείς ανέμους. Η θερμοκρασία θα φτάσει περί τους 33 με 34 βαθμούς έως τη Τρίτη ενώ την Τετάρτη θα πέσει στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες .Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα