Καιρός: Διατήρηση της αστάθειας έως την ερχόμενη Δευτέρα

Καιρός: Διατήρηση της αστάθειας έως την ερχόμενη Δευτέρα
Συννεφιασμένος καιρός Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας από την Τρίτη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Διατηρείται η αστάθεια στα ηπειρωτικά μέχρι τη Δευτέρα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή με τάση ανόδου από την Τρίτη και μετά στους 35 και την Τετάρτη και Πέμπτη τοπικά στους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από τη Δευτέρα

Η προοπτική του καιρού

Παροδική η αστάθεια μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα , με κανονικές θερμοκρασίες με βοριάδες 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Από την ερχόμενη Τρίτη σταματά η αστάθεια και αρχίζει να ανεβαίνει αισθητά η θερμοκρασία φτάνοντας Τετάρτη και Πέμπτη τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα Σάββατο αρχικά στα κεντρικά και βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο πιθανώς να είναι έντονα, ενω το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την βόρεια Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και από τις μεσημβρινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς και στα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 19-06-2022

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, προβλέπεται άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Ιονίου, λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 20-06-2022

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 21-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 34 βαθμών Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αστάθεια την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα