Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια
INTIME NEWS

Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου έως την Τετάρτη 2 Μαρτίου με κυριότερο χαρακτηριστικό τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία εξέδωσε σχετικό έκτακτο δελτίο.

Ειδικότερα, εκτεταμένο ανώτερο χαμηλό στην Βαλκανική με δύο κέντρα στροβιλίζεται κινούμενο αργά ανατολικά και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η διαταραχή που βρίσκεται στην νότια Αδριατική να κινηθεί νοτιοανατολικά και να προκαλέσει νέα μεταβολή του καιρού στη χώρα μας. Η διαταραχή μέσα στο επόμενο διήμερο θα κινηθεί ανατολικά νοτιοανατολικά και θα μας επηρεάσει, όπως περιγράφεται στο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού της ΕΜΥ.

ADVERTISING

 

Από πλευράς βροχοπτώσεων βρισκόμαστε σε πορτοκαλί επίπεδα επικινδυνότητας με βάση τους σχετικούς δείκτες EFI. Ιδιαίτερη προσοχή την Τετάρτη σε ΝΔ Πελοπόννησο και Κρήτη όπως αποτυπώνεται στον χάρτη που ακολουθεί:

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Τα συνολικά ύψη βροχής μπορείτε να τα δείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο με βήμα ανά 6ωρο , όπου αποτυπώνεται ο υετός στο σχετικό Tweet. Στους δύο χάρτες που ακολουθούν έχουμε τον 24ωρο συνολικό υετό για την Τρίτη στον πρώτο και για την Τετάρτη στον δεύτερο:

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια
Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Το ίδιο ισχύει και για τις περιοχές χιονοπτώσεων για το επόμενο τριήμερο. Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι τα ύψη χιονιού αν και θα είναι μικρότερα από αυτά της προηγούμενης κακοκαιρίας  στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής και
κεντρικής Στερεάς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.εν τούτοις κατά διαστήματα την Τρίτη οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές κατά τόπους. Την Τετάρτη οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν τα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ημιορεινά της Πελοποννήσου και  στα ορεινά της Κρήτης.

Σας συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από  αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ:

Το βαρομετρικό χαμηλό που προκάλεσε την κακοκαιρία "Bianca" έχει ήδη κινηθεί βορειοανατολικά και τα φαινόμενα τη Δευτέρα (28-02-2022) παρουσιάζουν πρόσκαιρη ύφεση. Από την Τρίτη (01-03-2022) προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού για το επόμενο διήμερο, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια χώρα και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης).

Πιο αναλυτικά:

Α. Τρίτη (01-03-2022)

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Β. Τετάρτη (02-03-2022)

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, το νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ημιορεινά της Πελοποννήσου και στα ορεινά της Κρήτης.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καιρός, Καιρός Σήμερα, Καιρός Αύριο, Καιρός Θεσσαλονίκη, Καιρός Αθήνα, Θοδωρής Κολυδάς, Κακοκαιρία, χιόνια
SHARE:

24Media Network