Καιρός: Έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη

Καιρός: Έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη
Στιγμιότυπο από την παραλία του Αλίμου EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα
  • Η θερμοκρασία σε άνοδο στους 38 με 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τοπικά στα δυτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά τα 5-7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Ο καιρός και οι θερμοκρασίες στην ανώτερη ατμόσφαιρα και την επιφάνεια

Την Πέμπτη προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνον στη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 4 με 6 και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις ανατολικές Κυκλάδες, την ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά στα δυτικά 40 βαθμούς Κελσίου.

Στη νησιωτική Ελλάδα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά παραθαλάσσια μέχρι 36 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ….σαν σήμερα στις 18/8/2002 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στην περιοχή του Κηφισού, τη Θεσ/νίκη, το Άργος και τη Κόρινθο. — Το 2006 σημειώθηκαν 39°C στη Λάρισα. — Το 2012 παρατηρήθηκαν 2 υδροσίφωνες στη Βελίκα Λάρισας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα