Καιρός: Έως και 42 βαθμούς η θερμοκρασία – Μικρή υποχώρηση την Τρίτη

Καιρός: Έως και 42 βαθμούς η θερμοκρασία – Μικρή υποχώρηση την Τρίτη
Eurokinissi

Στους 39 με 40 και τοπικά έως τους 42 βαθμούς Κελσίου το επόμενο διήμερο. Μικρή υποχώρηση θερμοκρασίας από Τρίτη. Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος και πολύ ζεστός καιρός με μεγάλη διάρκεια ζέστης
  • Η θερμοκρασία mε μέγιστες τιμές περί τους 39 με 40 βαθμούς και τοπικά έως 42 βαθμούς Κελσίου με μικρή υποχώρηση την Τρίτη
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 μποφόρ με μικρή ενίσχυση από Πέμπτη

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Η ζέστη έντονη Κυριακή και Δευτέρα με μικρή υποχώρηση από την Τρίτη.

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι μέγιστες τιμές της στα ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 39 με 40 βαθμούς, ενώ σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.




ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/07

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 με 42 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς ενώ στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 26/07

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά ωστόσο στις πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς οι τιμές της θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/07

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και την Πέμπτη πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 28/07

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και την Πέμπτη πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αίθριος καιρός . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 38 και 39 βαθμών Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα