Καιρός: Επιδείνωση την Τρίτη με πτώση θερμοκρασίας κατά 10 με 12 βαθμούς – Πολύ θυελλώδεις άνεμοι

Καιρός: Επιδείνωση την Τρίτη με πτώση θερμοκρασίας κατά 10 με 12 βαθμούς – Πολύ θυελλώδεις άνεμοι
Κακοκαιρία στην Αργολίδα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη.

Ραγδαία μεταβολή του καιρού την Τρίτη με βροχές, καταιγίδες, χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά και πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 με 12 περίπου βαθμούς το επόμενο τριήμερο καθώς ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό θα δημιουργηθεί πάνω από την χώρα μας.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί αλλά και στον γενικό χάρτη Ελλάδος παρατηρούμε ότι θα επηρεαστούμε σταδιακά από το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό και οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν από τις πρωινές ώρες, το Ιόνιο και βαθμιαία την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Από το μεσημέρι θα επηρεαστεί η Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και σταδιακά οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 με 9 μπ στα πελάγη και η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια το μεσημέρι τους 13 βαθμούς στα δυτικά, τους 14 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τους 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου, τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται συννεφιά με βροχές κυρίως από το μεσημέρι, οπότε θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ θα χιονίσει στη Πάρνηθα από τα 1000μ και πάνω. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μπ που βαθμιαία θα γίνουν βορειοανατολικοί 7 με 8. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές και βαθμιαία καταιγίδες ενώ από το μεσημέρι θα χιονίσει στα γύρω ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 5 με 7 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Στις 12 Μαρτίου 1965 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα