Καιρός: Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Ποιες περιοχές θα πληγούν

Καιρός: Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Ποιες περιοχές θα πληγούν
Κακοκαιρία (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

Κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα από τα δυτικά. Τα έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Αθήνα το πρωί της Τετάρτης - Δείτε γραφήματα με το αποτύπωμα του περάσματός τους

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το μεσημέρι της Τρίτης και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Ιόνιο.

Λίγο μετά το μεσημέρι θα περάσει ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων από τα νησιά του Ιονίου και τα Δυτικά ηπειρωτικά με ανατολική επέκταση.

Η ανάλυση του χάρτη επιφανείας επιβεβαιώνει την ταχεία βάθυνση του βαρομετρικού χαμηλού με ρυθμό πτώσης της πίεσης 4.3 hPa/3h και με κέντρο 991 hPa που προβλέπεται να φτάσει στα 987 hPa τις απογευματινές ώρες.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας πάνω από την χώρα μας:

Δείτε ανά 3ωρο τα προβλεπόμενα ύψη βροχής , μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν.

Η κακοκαιρία θα εκδηλωθεί στην Αθήνα το πρωί της Τετάρτης περίπου 9.00-12.00.

Αναλυτικότερα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 13-11-2019

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που από τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΕΜΠΤΗ 14-11-2019

Στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-11-2019

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το πρωί στα ανατολικά νησιωτικά και βαθμιαία βελτίωση. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στο Ιόνιο οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα