Καιρός: Πολικές μάζες φέρνουν τσουχτερό κρύο και χιόνια στα πεδινά

Καιρός: Πολικές μάζες φέρνουν τσουχτερό κρύο και χιόνια στα πεδινά
Χιόνια στα ορεινά του νομού Τρικάλων Eurokinissi

Δείτε το αναλυτικό βίντεο με το πως θα κινηθούν οι πολικές μάζες, οι οποίες έρχονται από την περιοχή Βορείως της Αγγλίας και περνάνε από την Ηπειρωτική Ευρώπη για να φτάσουν στην... πόρτα μας. Η πρόγνωση του καιρού των επόμενων ημερών από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Πολικές μάζες θα κινηθούν προς την περιοχή μας τις επόμενες ημέρες και αυτό δεν αποτελεί δημοσιογραφική υπερβολή . Η πορεία των ψυχρών αερίων μαζών που έρχονται από τη περιοχή Βορείως της Αγγλίας και περνάνε μέσα από την ηπειρωτική Ευρώπη για να καταλήξουν πάνω από τη χώρα μας φαίνεται στο Videoπου ακολουθεί:

Ψυχρή μεταφορά στην κατώτερη ατμόσφαιρα ( 850 hPa ).

Την μεταβολή αυτή την έχει ήδη επισημάνει η ΕΜΥ στην πρόγνωση πολλών ημερών και με τα νεότερα στοιχεία της Τετάρτης θα εκδώσει τα απαραίτητα δελτία ενημέρωσης για το κοινό .Ήδη υπάρχουν προβλέψεις για χιόνια σε όλα τα ηπειρωτικά και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια όπως φαίνεται καθαρά στα ύψη χιονιού μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι . Το νέο κύμα κακοκαιρίας έχει χειμερινά χαρακτηριστικά καθώς ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από την Αδριατική θάλασσα θα κινηθεί νοτιοανατολικά από το βράδυ της Τετάρτης και μέσα στη διάρκεια της Πέμπτης και θα δώσει βροχές ή χιονόνερο στο Ιόνιο και έντονες χιονοπτώσεις στις ορεινές – ημιορεινές και πεδινές περιοχές από Στερεά Ελλάδα και βορειότερα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες την Πέμπτη να χιονίσει σε αρκετές πεδινές πόλεις της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας, με εξίσου πολύ αυξημένες πιθανότητες και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης , αλλά και τοπικά σ ε νοτιότερες πεδινές περιοχές.

Μετά την πρώτη ψυχρή εισβολή που ολοκληρώνεται το Σάββατο , ακολουθεί και δεύτερη την επόμενη Τρίτη με μικρότερη ένταση , ενώ τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία επανέρχεται σε κανονικές τιμές.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα