Καιρός: Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Συννεφιασμένος καιρός στο Παλαιό Φάληρο intime

Τοπικές νεφώσεις και λίγες βροχές αυτήν την εβδομάδα. Βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας κυρίως από την Τετάρτη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια τις επόμενες ημέρες σε όλη σχεδόν τη χώρα. Στα μέσα της εβδομάδος τοπικές βροχές σε κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία από την Τρίτη και μετά θα αρχίσει να πέφτει και αισθητά σε όλη τη χώρα την Πέμπτη
  • Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες ημέρες στα 5 με 6 μποφόρ

Σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά βαθμιαία στα δυτικά, δυτικά και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά μεταβλητοί και τοπικά νότιοι 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 34 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΛΕΠΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Με τοπικές νεφώσεις και λίγες γενικά βροχές αυτήν την εβδομάδα και με βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας κυρίως από την Τετάρτη και μετά με βοριάδες.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί και βαθμιαία βόρειοι, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη θα φτάσει κατά τόπους τους 33 με 34 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα τους 32 και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ

Στα δυτικά γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Από το απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στην ανατολική χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές την Πέμπτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου , ενώ την Πέμπτη θα πέσει στους 23 βαθμούς Κελσίου .


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές Τρίτη και Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 βαθμούς Κελσίου έως την Τρίτη ενώ την Τετάρτη και Πέμπτη θα πέσει στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα