Καιρός: Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας

Καιρός: Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας
Seen through the rain streaked window of a tourist bus, a woman crosses a street during rainfall in central Athens Friday, April 12, 2019. (AP Photo/Petros Giannakouris) AP

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Δευτέρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιάδες. Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Μπορεί αυτό το Σαββατοκύριακο το χαρακτηριστικό του καιρού να είναι οι υψηλές θερμοκρασίες που βρίσκονται σε επίπεδα κατα 10 βαθμούς πάνω απο τα κανονικά, όπως φαίνεται και από τον χάρτη που ακολουθεί, όμως κυριότερο στοιχείο του καιρού των επομένων ημερών είναι η επιδείνωση από τα δυτικά με διαδοχικά κύματα διαταραχών.

 

Την ερχόμενη εβδομάδα με τα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας για τα οποία θα μιλήσουμε ευθύς αμέσως η θερμοκρασία θα πέσει όχι όμως σημαντικά και έτσι μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη θα βρίσκεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά. Στο τέλος της εβδομάδος κάτι πάει να αλλάξει σπό τα Βόρεια της Ευρώπης

 

Επιδείνωση του καιρού από Δευτέρα

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε από το μεσημέρι του Σαββάτου έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στο οποίο επισημαίνεται η μεταβολή από τα δυτικά  και βαθμιαία στα βορειοανατολικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, καθώς και θυελλώδεις νότιους ανέμους τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις.

 

Θα πρέπει να επισημανθεί οτι τη Δευτέρα θα επηρεαστούν από τις προμεσημβρινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαια η δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα και από τις μεσημβρινές ώρες η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και σταδιακά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Όλα αυτά φαίνονται ξεκάθαρα στο παραπάνω βίντεο, και σημειώνουμε επίσης οτι την Τρίτη από αργά το απόγευμα από ένα νέο “κύμα” θα επηρεαστουν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και σταδιακά η δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και από τις βραδινές ώρες και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (10-02-2021) τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς η Θράκη.

Σας συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα φαινόμενα που περιγράψαμε παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού. Περισσότερα δεδομένα για εξέλιξη του καιρού θα προστίθενται και στα τακτικά δελτία της ΕΜΥ τα οποία ανανεώνονται ανά 6ωρο. Μη ξεχνάτε οτι στα τακτικά δελτία πρόγνωσης καιρού 2 ημερών υπάρχει και ειδική ενότητα στο πρώτο μέρος της πρόγνωσης με την επικεφαλίδα “Γενικά Χαρακτηριστικά – Προειδοποιήσεις “

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα