Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από Δευτέρα

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από Δευτέρα
Κακοκαιρία στα Ιωάννινα Nikos Libertas / SOOC

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από το απόγευμα και στη δυτική Πελοπόννησο. Τοπικά θυελλώδεις νοτιάδες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού οπό τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά -Τοπικές χαλαζοπτώσεις
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 7 και τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟ

Σήμερα στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές χαλαζοτπώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Από τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, τη νύχτα πιθανώς τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία έως 7 και στο Κάβο Ντόρο πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ: Σαν σήμερα στις 6/12/1631 υπήρξε ισχυρή μεταφορά στάχτης από έκρηξη του Βεζούβιου, που δημιούργησε στρώμα επικάλυψης στο Βόλο πάχους 5εκ. Το 1917 είχαμε χιονόπτωση στην Αθήνα με χιονόστρωση.Το 1957 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα- Το 2012 καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις και πλημμύρες στη Τρίπολη .

Περίπου δύο χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Χάλιφαξ του Καναδά στις 6 Δεκεμβρίου 1917 αποτέλεσμα της τρομακτικής έκρηξης που ισoπέδωσε το λιμάνι αλλά και της χιονοθύελλας που ακολούθησε δίνοντας τη χαριστική βολή. Στη φωτό, χιονισμένα ερείπια την επόμενη μέρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα