Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη
Βροχόπτωση στην Αθήνα eurokinissi

Συνεχίζεται και τη Δευτέρα η κακοκαιρία με περισσότερα φαινόμενα στην ανατολική Ελλάδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια.
  • Τις πρώτες πρωινές ώρες έντονα φαινόμενα στη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.
  • Η θερμοκρασία θα αρχίζει να πέφτει στα βόρεια.

Τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, τις πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το απόγευμα και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 6 με 8 και στο Ιόνιο και πιθανώς και στο νότιο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα γίνουν βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους θα φτάσει τους 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 17 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νότια μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές βροχές στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα