Καιρός: “Καλοκαίρι” και σήμερα – “Χειμώνας” από αύριο με κρύο και βροχές

Καιρός: “Καλοκαίρι” και σήμερα – “Χειμώνας” από αύριο με κρύο και βροχές
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Από την Τετάρτη και μετά ο καιρός θα είναι βροχερός πρώτα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και την Πέμπτη σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Την Τρίτη θα έχουμε τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και η θερμοκρασία: Θα έχει μέγιστη τιμή τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 19 με 21 στο Αιγαίο.

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Από την Τετάρτη και μετά ο καιρός θα είναι βροχερός πρώτα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και την Πέμπτη σχεδόν σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα Δυτικά και τα Βόρεια παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές, οι όποιες μετά το μεσημέρι βαθμιαία από τα Δυτικά θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα Δυτικά, πιθανώς τοπικά ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα Βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε ανατολικούς τοπικά 6 μποφόρ. Στα Ανατολικά από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα Δυτικά και τα Βόρεια.

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα Δυτικά, τα Κεντρικά και τα Νότια. Σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν κυρίως στις κεντρικές και νότιες θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη Νότια Νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί Βορειοανατολικοί 5 με 7, στα Ανατολικά και βαθμιαία στα Νότια 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση, θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή και το Σάββατο στα Δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα Νότια, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα την Παρασκευή μέχρι το μεσημέρι. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα την Παρασκευή ασθενείς στα Ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις, στα Δυτικά 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ και στα Ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με μικρή άνοδο το Σάββατο κυρίως στα Δυτικά.

Η εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα