Καιρός: Κανονικές θερμοκρασίες και άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη

Καιρός: Κανονικές θερμοκρασίες και άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη
Ήλιος Eurokinissi

Διατηρείται η αστάθεια στα ηπειρωτικά. Σε κανονικά επίπεδα για την εποχή η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Διατηρείται η αστάθεια στα ηπειρωτικά
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και από την Παρασκευή τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Παροδική η αστάθεια κυρίως στα κεντρικά και νότια και επικράτηση βοριάδων.

Την Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Λίγα φαινόμενα θα εκδηλωθούν το πρωί στα ανατολικά ενώ τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 3 με 4 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 28 με 31 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 29 και στο Ιόνιο τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 16-06-2022

Στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική Θεσσαλία, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Το μεσημέρι – απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει αρχικά γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 28 με 30 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 29 και στο Ιόνιο τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ οι νεφώσεις στα βόρεια εκ νέου θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-06-2022

Στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην ανατολική νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-06-2022

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Το μεσημέρι – απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. .

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 28 και 30 βαθμών Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αστάθεια. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα