Καιρός: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις express

Καιρός: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις express

Με μεγάλη ταχύτητα κινείται το νέο κύμα κακοκαιρίας, που αναμένεται να ενταθεί απόψε το βράδυ. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, δίνει την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Η κακοκαιρία εντείνεται από το βράδυ της Παρασκευής
  • Βροχές και καταιγίδες στην Αττική από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου
  • Χιονοπτώσεις το Σάββατο στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου

Νέα κακοκαιρία πλήττει τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Μέχρι τη νύχτα του Σαββάτου η κακοκαιρία θα έχει περιοριστεί στα νοτιοανατολικά. Το κύμα αυτό κινείται πολύ γρήγορα, γιατί το πηδαλιουχεί το ισχυρό jet stream που περνά πάνω από την περιοχή μας.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα έχουν δημημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Στο κεντρικό Αιγαίο και το Στενό Καφηρέα οι άνεμοι φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ ενώ στο νότιο Ευβοϊκό τα 8 μποφόρ. Από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται κατά την κρίση του πλοιάρχου.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου ενώ κλειστή παραμένει η γραμμή Αγ.Μαρίνα – Νέα Στύρα. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Δείτε αναλυτικά τα ύψη βροχοπτώσεων, ανά 3ωρο από τα έγκυρα προγνωστικά δεδομένα της ΕΜΥ. Από τις βραδινές ώρες θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική και νότια Πελοπόννησος και από τη νύχτα η Κρήτη.

 

Εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές, αναμένεται να επηρεαστούν:

Α) από τις πρώτες πρωινές ώρες η ανατολική Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η δυτική Μακεδονία

Β) από τις πρωινές ώρες η ανατολική Στερεά και οι Κυκλάδες

Γ) από το μεσημέρι η Εύβοια, οι Σποράδες, η Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία και η Θράκη

Δ) από το απόγευμα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα δυτικά, από το απόγευμα σταδιακά στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τη νύχτα βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Ειδικότερα για την Αττική, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου.

Παρακολουθείστε και το πεδίο των ανέμων όπου οι εντάσεις τους θα φτάσουν τα 7 με 8 και τοπικά ακόμη και τα 9 μποφόρ.

 

Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν:

Α) στα δυτικά από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (13-12-2019), νότιοι νοτιοδυτικοί 8, που τη νύχτα θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς πρόσκαιρα στο Ιόνιο τα 10 μποφόρ και σταδιακά από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου  θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 8 και στο Ιόνιο τοπικά έως 9 μποφόρ.

Β) στα ανατολικά από τις πρώτες πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (14-12-2019), νότιοι 8, που στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά έως 9 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν το Σάββατο στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, μέχρι το απόγευμα.

 

Στα ορεινά θα είναι οι μεγαλύτερες εντάσεις, καθώς δεν βοηθάνε οι θερμοκρασίες οι οποίες λόγω του νοτίου ρεύματος δεν θα είναι χαμηλές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version