Καιρός: Καταιγίδες, πρόσκαιρη βελτίωση και εκ νέου βροχές με ήπιες θερμοκρασίες

Καιρός: Καταιγίδες, πρόσκαιρη βελτίωση και εκ νέου βροχές με ήπιες θερμοκρασίες
Σύννεφα στον ουρανό σε περιοχή της Κοζάνης Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή αλλά και για τις επόμενες μέρες. Εναλλαγές βροχής και βελτίωσης τα κύρια χαρακτηριστικά.

Την Παρασκευή οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες εκδηλώνονται στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο αναμένεται να συνεχιστούν και στα υπόλοιπα δυτικά, ενώ θα επηρεαστεί η ανατολική Πελοπόννησος και βαθμιαία η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πιθανώς και της Αττικής), η Εύβοια, η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία, οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το απόγευμα της Παρασκευής.

Νέο κύμα βροχοπτώσεων θα μας επηρεάσει από το βράδυ του Σαββάτου από τα δυτικά με φαινόμενα που θα επεκταθούν την Κυριακή ανατολικότερα. Γενικότερα διαδοχικά συστήματα που θα έρχονται από τα δυτικά θα μας επηρεάσουν και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος, κυρίως την Τρίτη και Τετάρτη. Λόγω των νοτιάδων η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Στο παραπάνω διάγραμμα μπορούμε να επισημάνουμε ότι η θερμοκρασία στην Αθήνα το επόμενο 15νθήμερο θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ θα έχουμε δύο κύρια κύματα βροχοπτώσεων 11-15 Νοεμβρίου το ένα και 19-23 Νοεμβρίου το δεύτερο.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, και στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων από το μεσημέρι και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση στο Ιόνιο από το βράδυ στα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΛΕΠΤΟ VIDEO ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα