Καιρός: Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια τις επόμενες ημέρες
Αίθριος καιρός Eurokinissi

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια τις επόμενες ημέρες σε όλη σχεδόν τη χώρα

• Η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά και θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς το Σαββατοκύριακο

• Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες ημέρες το πολύ στα 5 με 6 μποφόρ

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και βαθμιαία στα νότια πελάγη 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΟΝΗΣ

Πέραν των υψηλών θερμοκρασιών το επόμενο τετραήμερο θα έχουμε και μεταφορά σκόνης από τις ακτές της Αφρικής προς την χώρα μας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στην Ήπειρο, τη Μακεδονία (κυρίως την ανατολική), τη Θράκη και πιθανώς στη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όμως στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά κατά τόπους θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός, αλλά από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στα δυτικά και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα βόρεια θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί και τοπικά νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 21-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version