Καιρός: Μελτέμι μέχρι τη Δευτέρα – Άνοδος της θερμοκρασίας από Τρίτη

Καιρός: Μελτέμι μέχρι τη Δευτέρα – Άνοδος της θερμοκρασίας από Τρίτη
Καλοκαιρινό στιγμιότυπο EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μελτέμι έως 7 μποφόρ μέχρι τη Δευτέρα με κανονικές θερμοκρασίες. Από την Τρίτη εξασθένηση ανέμων και άνοδος θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή με τάση ανόδου από την Τρίτη
  • Σχεδόν αίθριος καιρός στις νησιωτικές περιοχές, στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα και αστάθεια
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Ιόνιο τα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο τα 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από την Τρίτη

Για σήμερα Κυριακή προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή όμβρων. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 33 και στα δυτικά τους 34 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Αιγαίου και τη βόρεια Κρήτη 28 με 29 και στα υπόλοιπα νησιά τους 32 βαθμούς Κελσίου.

4-5 GREECE WEATHER

Καιρός Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και πρόσκαιρα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φτάσει τους 35 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου τους 32 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί στους 32 με 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και τη βόρεια Κρήτη τους 28 με 29 βαθμούς.

Καιρός Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Τετάρτη

Στην Ήπειρο και τη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Πέμπτη

Στη δυτικά και βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 10ΗΜΕΡΟ

Ενισχυμένο μελτέμι μέχρι και τη Δευτέρα ενώ από την ερχόμενη Τρίτη προβλέπεται εξασθένηση ανέμων σε όλα τα πελάγη.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα