Βρετανία: Ο Ασάνζ δικαιούται να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Διαβάζεται σε 1'
Βρετανία: Ο Ασάνζ δικαιούται να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ
Διαδηλωτές υπέρ του Τζουλιάν Ασάνζ AP

Δεν δέχτηκε το δικαστήριο τις διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ, δίνοντας έτσι στον ιδρυτή του wikileaks το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσή του

Η μάχη του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ για να αποφύγει την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες δέχθηκε σήμερα σημαντική ώθηση καθώς δικαστήριο του Λονδίνου, το High Court, αποφάνθηκε πως οι διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ για την υπόθεσή του δεν είναι ικανοποιητικές και πως θα επιτραπεί στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση, η οποία θα τύχει πλήρους εξέτασης.

Το Μάρτιο, αναφέρει το ΑΠΕ, το εν λόγω δικαστήριο είχε επιτρέψει προσωρινά στον 52χρονο Ασάνζ να προχωρήσει στην προσφυγή. Όμως έδωσε στις ΗΠΑ την ευκαιρία να παράσχουν ικανοποιητικές διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επιδιώξουν να του επιβληθεί η ποινή του θανάτου και θα του επιτρέψουν να επικαλεσθεί σε δίκη το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου βάσει της Πρώτης Τροπολογίας.

Σε μια σύντομη απόφαση, δύο υψηλόβαθμοι δικαστές ανακοίνωσαν ότι οι διαβεβαιώσεις, που δόθηκαν από τις ΗΠΑ, δεν είναι επαρκείς και πρόσθεσαν ότι θα επιτρέψουν να προχωρήσει η προσφυγή του Ασάνζ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα