Καιρός: Μεταβολή από το βράδυ της Πέμπτης με βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Μεταβολή από το βράδυ της Πέμπτης με βροχές και καταιγίδες
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Χαλάει ο καιρός, με βροχές που θα εκδηλωθούν την Πέμπτη και θα επεκταθούν την Παρασκευή. Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες.

Ζεστός καιρός θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα την Τρίτη με ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και με θερμοκρασίες της τάξεως των 30 με 32 βαθμών Κελσίου στα ηπειρωτικά, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα έχουμε περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες στα ηπειρωτικά.

Και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές και θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή. Από την Πέμπτη όμως και από τα Δυτικά ο καιρός θα αλλάξει και θα έχουμε βροχές, που την Παρασκευή θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Πιο αναλυτικά:

Τετάρτη

Στα δυτικά αραιές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και το βράδυ θα ξεκινήσουν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα βορειοανατολικά ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά και από το μεσημέρι στα ανατολικά θα επικρατήσουν νοτίων διευθύνσεων άνεμοι 3 με 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.

Πέμπτη

Στα δυτικά και μετά το μεσημέρι στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο και την Ήπειρο είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Παρασκευή

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, μέχρι το απόγευμα στα δυτικά, από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το βράδυ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία στα δυτικά και τη Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα