Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή
Ανοιξιάτικος καιρός στην εξοχή eurokinissi

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια, με τη θερμοκρασία να πέφτει κατά 4 περίπου βαθμούς. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια με φαινόμενα αστάθειας το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στη Μακεδονία και την Ήπειρο
  • Η θερμοκρασία αν και θα πέσει κατά 4 βαθμούς θα εξακολουθήσει να κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Ο καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς δεν θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στους εκδρομείς, καθώς η αστάθεια θα επηρεάσει τα κεντρικά και τα βόρεια κυρίως τις πρώτες απογευματινές ώρες ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ.

Σήμερα Παρασκευή στα βόρεια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται ε αραιές νεφώσεις από το απόγευμα που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 29/4/1901 η ανομβρία στην κεντρική και νότια χώρα συνεχίζεται τους τελευταίους 3 μήνες. Το 1987 επικράτησαν θυελλώδεις βοριάδες (11 Beaufort) στο Αιγαίο. Χιόνια στα ορεινά της Αττικής, ζημιές στην πόλη από τους θυελλώδεις ανέμους. Το 1991 είχαμε πλημμύρες στα νότια προάστια της Αθήνας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα