Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη
Ηλιοφάνεια EUROKINISSI

Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά . Άνεμοι 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και μικρή πτώση θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις
  • Η θερμοκρασία θα πέσει και δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς στα ανατολικά
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5 με 6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Η μεταφορά αερίων μαζών τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τις Σποράδες και την Κρήτη όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς, στα δυτικά τους 28 με 31 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά και την νησιωτική χώρα τους 27 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 13/9/1958 είχαμε πλημμύρες σε Βόλο, Φθιώτιδα, Φωκίδα και Βοιωτία. Υπερχείλιση του Σπερχειού.
  • Το 1998 ανεμοστρόβιλοι προκαλούν καταστροφές στη Ορεινή Ναυπακτία.
  • Το 2002 σημειώθηκαν ισχυρές χαλαζοπτώσεις στο Πήλιο.
  • Το 2013 χαλάζι προκαλεί καταστροφές σε καλλιέργειες καπνού σε Καβάλα και Ροδόπη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα