Καιρός: Νέα κακοκαιρία από σήμερα με βροχές και χιόνια – Πού θα “χτυπήσει”

Καιρός: Νέα κακοκαιρία από σήμερα με βροχές και χιόνια – Πού θα “χτυπήσει”
Κακοκαιρία SOOC

Νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια από σήμερα Τρίτη. Σταδιακή βελτίωση από την Παρασκευή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Νέα επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Τρίτης έως και την Πέμπτη με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.

Βελτίωση των φαινομένων κακοκαιρίας αναμένεται από την Παρασκευή.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά – Βελτίωση από την Παρασκευή
  • Η θερμοκρασία θα πέσει έως την Πέμπτη και στο τέλος της εβδομάδος θα παρουσιάσει βαθμιαία άνοδο
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τα 7 με 8 μποφόρ

Εβδομαδιαία προοπτική

Μετά την τριήμερη μεταβολή με βροχερό καιρό υπάρχει τάση σαφούς βελτίωσης προς το τέλος της εβδομάδος

Σήμερα Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους πυκνές στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου και βαθμιαία της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και στο νότιο Ιόνιο πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 10 με 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία από το μεσημέρι στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και το βράδυ στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια αναμένεται να εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και νότια, νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 5 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τους 6 με 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 13 με 14 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ

Στα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σταδιακά μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και τις πρωινές ώρες και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα δυτικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, που το βράδυ στα δυτικά θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα δυτικά όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα ανατολικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ανατολικά.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα θα έχουμε βροχές την Τετάρτη και τοπική συννεφιά τις επόμενες μέρες . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 9 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές την Τετάρτη και τοπικές νεφώσεις τις επόμενες ημέρες . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 6 με 9 βαθμούς βαθμούς Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα