Καιρός: Νεφώσεις και μεταφορά σκόνης τη Μ. Παρασκευή

Καιρός: Νεφώσεις και μεταφορά σκόνης τη Μ. Παρασκευή
Αφρικανική σκόνη στον Αττικό ουρανό eurokinissi

Η θερμοκρασία σε άνοδο και τοπικά θα φτάσει τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες και μεταφορά σκόνης σε όλη σχεδόν τη χώρα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κατά 5 με 7 βαθμούς πάνω κανονικά για την εποχή
  • Οι νότιοι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 μποφόρ

Τη Μεγάλη Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα στο Αιγαίο νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή, φτάνοντας σε αρκετές περιοχές τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αθήνα

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός και βαθμιαία αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 30/4/1958 είχαμε βροχές και καταιγίδες με χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή σε όλη τη χώρα. Το 2014 υπερχείλισε ο Γαλλικός ποταμός έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα