Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Βροχές και καταιγίδες μέχρι και το Σάββατο

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Βροχές και καταιγίδες μέχρι και το Σάββατο
Έντονες καταιγίδες eurokinissi

Βροχοπτώσεις αναμένονται την Παρασκευή και το Σάββατο, οι οποίες θα επηρεάσουν σχεδόν όλη την χώρα. Δείτε σε ποιες περιοχές θα υπάρξουν έντονες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα προβλέπονται τοπικά μεγάλα ύψη βροχοπτώσεων από το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο αύριο Παρασκευή θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα και περιγράφεται στο σχετικό Έκτακτο Δελτίο.

Προγνωστικός χάρτης επιφανείας με την θέση του βαρομετρικού χαμηλού στο Νότιο Ιόνιο το μεσημέρι της Παρασκευής 25/1/1019

Περιοχές υετού (βροχοπτώσεων)

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν την Παρασκευή και το Σάββατο περιγράφονται στους παρακάτω 4 χάρτες οι οποίοι μας δίνουν τα ύψη βροχής ανά 12ωρο τηρώντας τα όρια χρωματικών προειδοποιήσεων του Ευρωπαικού Συστήματος Meteoalarm το οποίο μας παραπέμπει για πορτοκαλί συναγερμό.

Προβλεπόμενα ύψη υετού ανά 12ωρο με βάση τον χρωματικό δείκτη Meteoalarm. Τα ποσά υετού αφορούν το προηγούμενο 12ωρο από αυτήν που αναγράφει ο χάρτης.

Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι οριακά φτάνουμε και σε κόκκινο συναγερμό στη Καβάλα και Ξάνθη στα ύψη βροχής 24 ωρών όπου ξεπερνάμε τα 100 mm βροχής .

Παρακάτω για πληρέστερη ενημέρωσή σας παρουσιάζουμε τα ύψη βροχής ανά 6ωρο σε κάθε περιοχή της χώρας.

Για την περαιτέρω εξέλιξη του καιρού μπορείτε να ανατρέξετε στην πρόγνωση του καιρού των πολλών ημερών, ενώ από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ μπορείτε να δείτε τα προγνωστικά προϊόντα, όπως αυτά παράγονται από τα ατμοσφαιρικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται επιχειρησιακά. Σας συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα φαινόμενα που περιγράψαμε παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και την σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού, όπως και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την έγκυρη ενημέρωσή σας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα