Καιρός: Όπου φύγει φύγει οι αδειούχοι – Καυτό τριήμερο με 40άρια

Καιρός: Όπου φύγει φύγει οι αδειούχοι – Καυτό τριήμερο με 40άρια
Έρχεται καύσωνας - Πού θα "χτυπήσουν" 40άρια Eurokinissi

Ανεβαίνει η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 40 βαθμούς τις επόμενες ημέρες. Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες.

Θα διατηρηθεί ο καλοκαιρινός καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας την Κυριακή και Δευτέρα όπου ο υδράργυρος τοπικά θα φτάσει τους 38 με 39 και πιθανόν 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Από την ερχόμενη Τρίτη η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και θα έχουμε περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια.

 

Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός. Στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και κατά τόπους στα ανατολικά πιθανώς τους 40 βαθμούς Κελσίου.

 

Δευτέρα

Στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο νεφώσεις με τοπικές βροχές, σταδιακά μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι στα βορειοανατολικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι στα δυτικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βορειοδυτικά θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ στα υπόλοιπα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

 

Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ:

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα