Καιρός: Πάνω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία και άνεμοι έως 7 μποφόρ

Καιρός: Πάνω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία και άνεμοι έως 7 μποφόρ
Καύσωνας στην πρωτεύουσα Eurokinissi

Διατηρείται η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλές για την εποχή τιμές. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ανατολικά τους 35 με 36 βαθμούς και στα δυτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου
  • Λίγα τοπικά φαινόμενα λόγω αστάθειας στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά
  • Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Διατηρείται η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλές για την εποχή τιμές . Το μελτέμι στα 5 με 6 και κατά περιόδους στα 6 με 7 μποφόρ

Δείτε και την πορεία των αερίων μαζών στη στάθμη των 850 hPa

Σήμερα Τετάρτη στην κεντρική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στο Ιόνιο τους 34 με 35 στα ηπειρωτικά στους 35 με 37 βαθμούς και στη ανατολική νησιωτική χώρα στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Από το βράδυ θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ….σαν σήμερα στις 29/6/2013 δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα στον Αμπελώνα Λάρισας από τους ισχυρούς ανέμους κατά τη διάρκεια καταιγίδας. Στις 29 Ιουνίου 2006 Σφοδρές χαλαζοπτώσεις στη Γερμανία τραυμάτισαν 100 ανθρώπους.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα