Καιρός: Πάνω από τα κανονικά επίπεδα οι θερμοκρασίες και μελτέμι στο Αιγαίο

Καιρός: Πάνω από τα κανονικά επίπεδα οι θερμοκρασίες και μελτέμι στο Αιγαίο
Κύμα καύσωνα στην Αθήνα INTIME NEWS

Καλές για την εποχή θερμοκρασίες και μελτέμι τοπικά στο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορισμένη αστάθεια τις επόμενες μέρες στα κεντρικά και βόρεια
  • Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας περί τους 35 με 36 βαθμούς στα ανατολικά και τους 36 με 37 στη δυτική Ελλάδα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Καλές για την εποχή θερμοκρασίες και μελτέμι τοπικά στο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ.

Την Κυριακή στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τις πρωινές ώρες στα νησιά του βορείου Αιγαίου νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά – βορειοανατολικά και δε θα ξεπεράσει στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους τους 36 με 37 βαθμούς.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα νότια και δε θα ξεπεράσει στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τους 30 με 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 28-06-2022

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές κυρίως ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στη κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και κατά τόπους κυρίως στα ορεινά των υπόλοιπων ηπειρωτικών περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, τοπικά 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά νοτιοανατολικοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

ΠΕΜΠΤΗ 30-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 33 και 35 βαθμών Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα